Mono- of 3-fase?

Mono- of 3-fase

Of je een mono- of 3-fasige kabel neemt selecteer je best aan de hand van deze 4 parameters:

 • Netaansluiting
 • Wagen
 • Laadpaal
 • Publiek gebruik

Een netaansluiting kan mono- of 3-fasig zijn. Indien je van mono- naar 3-fasig wenst over te schakelen, kan dit met behulp van de netbeheerder. (In een latere blog leggen we uit hoe je deze verzwaring van je netaansluiting voorbereidt.)

Sommige wagens kunnen enkel mono-fasig laden (de meeste plugin-hybrides), andere elektrische wagens kunnen zowel mono- als 3-fasig opladen. Bekijk hier aan welk vermogen uw wagen mono- en 3-fasig laadt.

  Indien je nog geen 3-fase netaansluiting hebt en je denkt er aan in de toekomst over te stappen naar een full EV (meestal een 3-fasig laadvermogen), raden we aan om de mogelijkheid te bekijken met je netbeheerder om je netaansluiting uit te breiden naar een 3-fase net. Wanneer het mogelijk blijkt om een uitbreiding te maken naar een 3-fase net, kun je reeds een 3-fasige laadpaal installeren.

  Indien het niet mogelijk blijkt om uw netaansluiting uit te breiden tot een 3-fase net, maar u wenst toch over te stappen naar een full EV is het nog steeds interessant te investeren in een 3-fasige kabel gezien publieke laadpalen in de meeste gevallen 3-fasig zijn aangesloten.

   Gebruik hier onze handige tool om de de juiste laadkabel te selecteren.

  Terug naar blog